Kiruna avgjorde i förlängningen mot Sundsvall

Kirunas väg till seger mot Sundsvall hemma i allettan norra blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Kiruna avgöra till 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Hampus Hagström som gjorde det avgörande målet.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 4.14 in i andra perioden som Sundsvall tog ledningen genom Filip Wiberg assisterad av Ludvig Westerlund och Nils Nordh.

Efter 7.41 i andra perioden slog Jacob Hansson-Geidon till, framspelad av Mattias Mustonen och Philip Kemi och kvitterade för Kiruna.

Hampus Hagström gjorde dessutom 2-1 efter 11.05 framspelad av Markus Magnusson och Felix Fjällkeborn.

Sundsvalls Filip Wiberg gjorde 2-2 efter 14.10 på pass av Oskar Edström Petre och Johan Lindholm.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 2.58 innan Kiruna avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Hampus Hagström, framspelad av Mattias Mustonen.

När lagen senast möttes blev det seger för Kiruna med 4-3.

På lördag 30 december 16.00 spelar Kiruna borta mot Bodens HF, och Sundsvall borta mot Piteå.