Två mål för Tim Bothén när Visby/Roma besegrade Mariestad

Visby/Roma vann mötet med Mariestad borta med 5-3 (1-0, 3-2, 1-1) på söndagen i allettan södra.

– Ja återigen släpper vi in för många mål för att vinna en match. Nu vet vi vad som kommer krävas för att vinna matcher. Offensivt skapar vi tillräckligt med chanser. Så en tung förlust, tyckte Mariestads tränare Ronny Helander, efter matchen.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström om matchen:

– Till att börja med en riktigt härlig vinst. Grabbarna sliter och krigar hela matchen, spelmässigt gör vi inte vår bästa match men en okej insats. Vi gör ett par snygga mål. Vi hamnar lite mycket i egen zon och Mariestad är vassa offensivt. Sen blir det ju lite mycket boxplay och konstiga situationer tack vare en svag domarinsats. Extra skönt att åka hem med 3 poäng på grund av det.

Visby/Roma tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Tim Bothén framspelad av Karl Påhlsson och Chase Phelps. Även i andra perioden var det Visby/Roma som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-4.

André Astley Rydberg reducerade dock för Mariestad med bara fyra minuter kvar att spela och skapade spänning.

Visby/Roma kunde dock avgöra till 3-5 med sju sekunder kvar av matchen genom Nils Bolin.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Mariestad på sjunde plats och Visby/Roma på nionde plats.

Mariestad tar sig an KRIF i nästa match borta onsdag 31 januari 19.00. Visby/Roma möter Skövde hemma fredag 2 februari 19.00.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: