Ombytta roller när Wings Arlanda besegrade Falu IF

På söndagen möttes Wings Arlanda och gästande Falu IF i Pinbackshallen i Vårettan norra herr. Senast lagen möttes tog Falu IF en enkel seger med 5-0, men den här gången var det Wings Arlanda som vann. Slutresultatet blev 5-3 (0-0, 4-0, 1-3).

– Tycker vi gör vår bästa match för säsongen i två perioder. Sen är det väldigt märkliga utv i sista perioden och i det läget vi är i just nu har vi svårt att hantera dem. Totalt sett vinner vi rättvist, kommenterade Wings Arlandas tränare David Lundmark.

Falu IF:s sportchef Joakim Backlund tyckte så här om matchen:

– Vi är för ojämna i våra prestationer i dag. Räcker inte att spela hockey i 20 minuter.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Wings Arlanda spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Oliver Pentler, Sebastian Lindström, Rasmus Larsson och Didrik Lif. Falu IF reducerade dock med tre mål till 4-3-läge genom Lukas Mååg, Patrik Elfsberg och Oscar Haglund efter 12.02 av matchen.

Wings Arlanda kunde dock avgöra till 5-3 med 50 sekunder kvar av matchen genom Rasmus Hedin.

För Wings Arlanda gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Falu IF är på femte plats.

Torsdag 8 februari 19.00 spelar Wings Arlanda borta mot Surahammar. Falu IF möter Clemensnäs borta i Kopparhallen lördag 10 februari 16.00.