Kalix kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Kalix väg till seger mot Clemensnäs hemma i Vårettan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Kalix avgöra till 5-4 (0-2, 1-0, 3-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Oscar Bramberg innan Elias Callgren avgjorde.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren:

– Vi gör en väldigt stark första period och leder rättvist, Kalix är bättre än oss i andra och tredje perioden är väldigt jämt så 4-4 efter ordinarie tid är rättvist. Surt att inte kunna knipa extrapoängen.

Segermålet för Kalix stod Elias Callgren för 2.15 in i förlängningen.

I början av matchen var Clemensnäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Pontus Burström och Liam Nilsson. Efter 5.23 i andra perioden slog Filip Lindbäck till, framspelad av Johan Pettersson och Mack Keryluck och reducerade åt Kalix. I tredje perioden var det i stället Kalix som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 2.15 innan Kalix också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Elias Callgren, på pass av Oscar Bramberg.

Oscar Bramberg gjorde ett mål för Kalix och två målgivande passningar.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Clemensnäs med 4-1.

Lördag 30 december spelar Kalix borta mot Vännäs 16.00 och Clemensnäs mot Örnsköldsvik Hockey hemma 14.00 i Kopparhallen.