Borås vände underläge till seger

Borås hade problem och låg under med 2-3 efter två perioder i matchen i Vårettan södra herr mot Mörrum i Borås Ishall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 7-3 för hemmalaget Borås.

Det var andra raka för Borås, efter 4-1-segern mot Tyringe i premiären.

Mörrum tog ledningen efter 5.41, genom Hugo Frylén assisterad av Khalid Ibrahim och Mathias Kemppi.

Borås kvitterade till 1-1 efter 8.05, genom Niko Ahoniemi på pass av Matias Sointu och Robin Höglund.

Mörrum tog ledningen på nytt efter 12.44, när Hugo Frylén ännu en gång slog till framspelad av Khalid Ibrahim och Adam Bäckstrand.

Efter 5.12 i andra perioden slog Albin Storm till, framspelad av Emil Rangedal och Philip Svensson och kvitterade för Borås.

Mörrums Mathias Kemppi gjorde 2-3 efter 7.10 på pass av Hugo Frylén och Adam Bäckstrand.

Borås Robin Höglund gjorde 3-3 efter 20.41 på pass av Matias Sointu och Niko Ahoniemi.

Borås spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 7-3 genom mål av Anders Eriksson, Jakub Kanka, Gustav Arvidsson och Albin Storm och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 40 sekunder kvar att spela.

Hugo Frylén gjorde två mål för Mörrum och spelade fram till ett mål. Gustav Arvidsson och Niko Ahoniemi gjorde ett mål och två assist var för Borås.

I nästa match, fredag 5 januari 19.00, har Borås Mjölby hemma i Borås Ishall, medan Mörrum spelar hemma mot Segeltorp.