Här är Småkronornas trupp till VM-genrepet – fyra underåriga tar plats

Småkronorna spelar en turnering till innan det är dags för U18-VM i Finland. I dag presenterade Johan Rosén sin trupp till femnationsturneringen i USA om en och en halv vecka – där fyra underåriga spelare tar plats.

Mellan den 6 och 11 februari spelar Småkronorna en femnationsturnering mot Finland, Tjeckien, Schweiz och USA i amerikanska Plymouth. Det är den sista turneringen innan landslaget åker till Finland för U18-VM i april och maj.

– Det här blir genrepet inför U18-VM, så det blir intressant att få svart på vitt hur vi står oss mot andra 06-landslag. Alla är väl införstådda med vad som krävs. Vi vill fortsätta bygga på vad vi gjort bra tidigare och även spetsa till oss. Vi möter några nygamla ansikten i den här truppen, men vi har en stomme med oss som har gjort det bra under tidigare samlingar, säger förbundskapten Johan Rosén i ett pressmeddelande.

Fyra underåriga spelare

I laget återfinns fyra underåriga spelare (födda 2007) i form av Anton Frondell (Djurgården), Karl Annborn (HV71), Love Härenstam (Luleå) och Milton Gästrin (MoDo).

Målvakten Love Härenstam gjorde comeback i mitten av januari efter att ha missat hela säsongen fram tills dess till följd av en knäskada han ådrog sig under Hlinka Gretzky Cup med Småkronorna i augusti. Totalt har han spelat två matcher denna säsong.

Anton Frondell har, å sin sida, hunnit a-lagsdebutera i Djurgården under säsongen där han stått för en poäng (0+1) på sju allsvenska matcher.

– Flertalet spelare är redan ordinarie på seniornivå, vilket är ett kvitto på vilken klass de håller. Det ska bli spännande att se målvakterna, Axel och Love, på den här nivån efter att de gjort det bra i sina respektive klubblag, säger Rosén.

Sveriges trupp

Målvakter

1. Axel Nyman, Rögle
30. Love Härenstam, Luleå (född 2007)

Backar

2. Nikodemus Wernquist, Västerås
3. Felix Öhrqvist, Linköping
4. Leo Sahlin Wallenius, Växjö
8. Gabriel Eliasson, HV71
20. Alfons Freij, Växjö Lakers
27. Viggo Gustafsson, HV71
28. Karl Annborn, HV71 (född 2007)

Forwards

10. Wille Magnertoft, Malmö 
11. Lucas Pettersson, MoDo
12. Melvin Fernström, Örebro
14. Måns Toresson, Frölunda
15. Anton Frondell, Djurgården (född 2007)
16. Jack Berglund, Färjestad
17. Viggo Nordlund, Skellefteå
18. Victor Eklund, Djurgården
22. Karl Sterner, Frölunda
24. Linus Eriksson, Djurgården
25. Milton Gästrin, MoDo (född 2007)
26. Alexander Zetterberg, Örebro
29. Adam Hesselvall, Södertälje


TV: Lucas Elvenes slår tillbaka mot kritiken: “Bullshit”


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: