AIK avgjorde tät match mot VIK Hockey J20 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget VIK Hockey J20 och gästande AIK var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde AIK och vann matchen i J20 Nationell forts herr med 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

Segern var AIK:s sjunde på de senaste nio matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

AIK tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Emil Samuelsson. Efter 4.01 i andra perioden slog Hugo Lejon till, på pass av Jan Dorthe och Axel Björklund och kvitterade för VIK Hockey J20. I tredje perioden var AIK starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Emil Samuelsson och Samuel Claesson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.9 kvar att spela.

I tabellen innebär det här att VIK Hockey J20 nu ligger på åttonde plats. AIK är på andra plats.

VIK Hockey J20 tar sig an Almtuna i nästa match hemma söndag 4 februari 13.00. AIK möter samma dag 10.00 Mora borta.