Svårstoppade Lejon fortsätter vinna – 5-1 mot AIK Härnösand

Det blev 5-1 (3-1, 2-0, 0-0) borta mot AIK Härnösand på lördagen och därmed också den fjärde raka segern i J20 Region norr forts herr för Lejon. Det innebär också att AIK Härnösand åkte på sjunde raka förlusten.

AIK Härnösand började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.54 slog Malte Lärnvåg till på pass av William Åström och Vincent Karlsson.

Lejon kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.55 nätade Noel Hamreby assisterad av Melker Holmqvist och Buster Forsgren.

Laget tog också ledningen efter 13.27, på nytt genom Noel Hamreby framspelad av Tim Johansson och Isak Näslund.

Lejon gjorde 1-3 efter 17.53, när Tim Johansson fick träff framspelad av Noel Hamreby och Klas Lundström.

Lejon startade andra perioden bäst och gick från 1-3 till 1-5 genom två snabba mål tidigt i perioden av Samuel Manberg och Tim Furtenback. I tredje perioden höll Lejon i sin 5-1-ledning och vann.

Lejons Noel Hamreby stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att AIK Härnösand är kvar på åttonde och sista plats, och Lejon stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 28 januari, har AIK Härnösand Kiruna hemma i Högslättens Ishall 12.00, medan Lejon spelar borta mot Kovland 12.30.