Borlänge vann – efter Felix Nilsson Apelgrens hattrick

Felix Nilsson Apelgren stod för tre mål när Borlänge vann mot Valbo J20 på hemmaplan i J20 Region väst herr. Till slut blev det 6-4 (1-2, 3-0, 2-2). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Noah Liwanu Menhart, Rasmus Silverlin och Axel Stoltz, målen för Valbo J20 gjordes av Filip Hultgren, Petter Lindblom, Liam Melin och Harry Svedlund.

– Stabil match av oss. Bra 2:a period av oss, spelar av matchen bra i 3:e. Felix gör 3 och en bra match som vanligt, kommenterade Borlänges tränare Mikael Andersson.

Segern var Borlänges fjärde på de senaste fem matcherna.

Valbo J20 tog ledningen efter 6.03, genom Filip Hultgren assisterad av Loke Berg och Filip Kihlström.

Borlänge kvitterade till 1-1 efter 9.11, när Felix Nilsson Apelgren slog till på pass av Arvid Lundin och Rasmus Silverlin.

Valbo J20 tog ledningen på nytt efter 15.01, när Harry Svedlund fick träff framspelad av Axel Heikki och Liam Melin.

Borlänge gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. Efter 2.40 i tredje perioden ökade Borlänge på till 5-2, återigen genom Felix Nilsson Apelgren.

Valbo J20 reducerade dock till både 5-3 och 5-4 genom Petter Lindblom och Liam Melin efter 10.11 av matchen.

Borlänge kunde dock avgöra till 6-4 med 5.38 kvar av matchen genom Rasmus Silverlin.

Borlänges Arvid Lundin hade fyra assists, Rasmus Silverlin stod för ett mål och tre assists och Felix Nilsson Apelgren gjorde tre mål.

Med fyra omgångar kvar är Borlänge på tredje plats i tabellen, medan Valbo J20 är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 3 februari. Då möter Borlänge Hudiksvall i Holmen Center 16.40. Valbo J20 tar sig an Malung hemma 11.45.