MJÖRNBERG: En lovande försmak av play-in

Siffrorna blev stora (7-2), men när Borås besegrade Alvesta i en match som mycket väl kan ha varit en försmak av kommande play-in sattes ändå en standard för vad som borde bli en gnistrande slutspelsserie.

Det allra mesta talar för att Borås och Alvesta kommer att spela slutspel i Hockeyettan den här våren (Mörrum har matematiskt möjligheten, men lär knappast äta sig ikapp i slutomgångarna) och det allra mesta talar dessutom för att de kommer att få möta varandra i en play-in-runda (Troja-Ljungby är för bra för att inte plocka seriesegern).

Med andra ord var söndagens möte i Borås ishall mellan just Borås och Alvesta hyperintressant. Ett sätt för de två gängen att sätta sig i respekt gentemot varandra inför den troliga slutspelsserien och inte minst, en kamp om den hemmaplansfördel som kan bli väldigt viktig när play-in startar.

Det blev en för publiken väldigt underhållande match mellan två lag som spelar virvlande anfallshockey och gärna vill kliva på framåt, men som samtidigt väldigt tydligt går vilse i sin egen defensiv påtagligt ofta. Med andra ord flängig ishockey med mängder av chanser och ganska många intressanta situationer. Ett spel som borgar för att den där troliga play-in-serien skulle kunna bli väldigt kul att titta på.

Borås avgick med segern i söndagens drabbning och hemmalaget gjorde det med klara siffror – 7-2. Men paradoxalt nog lämnades jag med känslan att det är uppstickaren Alvesta som står bäst rustade inför ett slutspel. Eller i alla fall att deras potential är att göra det väldigt mycket mer spännande än idag.

Gästerna hade alldeles för svagt målvaktsspel för att kunna vinna dagens match och Borås ska ha cred för sin effektivitet. Man såg till att ta tillvara på sina offensiva lägen på ett bra sätt och visade upp många fina kreativa lösningar. Flera gånger dessutom med viktig skymning i trafiken framför mål. Men siffrorna var i överkant. Alvesta hade betydligt mer av spelet än vad siffrorna visar och i Borås kasse gjorde Konstantin Barulin till skillnad från sina motståndare Sebastian Eriksson (som byttes ut efter två perioder) och Milton Rosén en riktigt skarp match.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: