MJÖRNBERG: Gruppens svar på förändringen – en mangel

Storsatsande Brödernas/Väsby kom ut som ett helt nytt lag efter att ha sagt tack och hej till sin huvudtränare. En grupp som det gått att ställa sig tveksam till visade plötsligt energi och svarade upp på klubbens förändring med en riktig mangel.

På torsdagseftermiddagen framhöll sportchefen Tom Tärnström att förtroendet för tränarna fortsatt var intakt, men att man så klart ”vrider och vänder på allt” i verksamheten när resultaten grinar emot. Ungefär ett dygn senare förkunnade han nyheten att Markus Odén tvingas kliva av som huvudztränare för storsatsningen Brödernas/Väsby.

En nedåtgående sportslig trend och vilja att få in ny tro och vilja i gruppen angavs som skäl och någonstans låter det förstås inte mer än rimligt. Brödernas/Väsby hade sett ganska geistlösa ut på slutet. 

Det är mycket möjligt att det är rätt beslut att byta tränare, även om det samtidigt framstår som resultatet av en otålig ledning. Hamburgarkavajerna som klivit in vill ha snabba resultat på vägen mot vad man själva ser som en frälsning av Stockholmshockeyn och det har ryktats om frän kritik internt. Något behövde göras och att sparka Markus Odén blev den enklaste lösningen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: