Toronto avgjorde i förlängningen mot Buffalo

Det blev en riktigt tajt match när Toronto tog emot Buffalo i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Toronto var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Auston Matthews, som gjorde det avgörande målet med bara 40 sekunder kvar att spela i förlängningen.

När Toronto Maple Leafs och Buffalo Sabres senast gjorde upp var Buffalo klart bättre och vann med hela 9-3. Nu kom alltså revanschen för Toronto.

Segern var Torontos åttonde på de senaste tio matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Toronto gjorde 1-0 genom William Nylander efter 2.33 i andra perioden.

Buffalo kvitterade till 1-1 genom Victor Olofsson efter 6.35 av perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 4.20 innan Toronto avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Auston Matthews, på pass av Mitchell Marner och Morgan Rielly.

Det här var Torontos 17:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Buffalos 14:e uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Toronto på tredje plats och Buffalo på sjätte plats.

Toronto tar sig an Boston i nästa match borta fredag 8 mars 01.00. Buffalo möter samma dag 02.00 Nashville borta.