Florida vinnare mot NY Islanders – kvitterade och avgjorde sent

Först kvitterade Oliver Ekman-Larsson i slutminuterna och sen avgjorde Matthew Tkachuk i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) för Florida mot Florida i NHL.

Segermålet för Florida stod Oliver Ekman-Larsson för 1.57 in i förlängningen.

I och med detta har Florida fyra raka segrar i NHL, och har åtta raka segrar på bortaplan.

Första perioden blev mållös. Efter 7.56 i andra perioden gjorde Florida 0-1 genom Sam Reinhart.

Med 3.31 kvar att spela av perioden kunde Simon Holmström kvittera till 1-1 för NY Islanders. Laget tog ledningen med 1.29 kvar att spela genom Kyle Palmieri på pass av Noah Dobson och Mathew Barzal. I förlängningen tog det 1.57 innan Florida avgjorde till 2-2. Matchvinnare för bortalaget blev Oliver Ekman-Larsson, på pass av Evan Rodrigues och Anthony Stolarz.

NY Islanders har en vinst och fyra förluster och 13–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var NY Islanders 15:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Floridas tolfte uddamålsseger.

NY Islanders ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Florida är på andra plats.

I nästa omgång har NY Islanders Toronto borta i Scotiabank Arena, tisdag 6 februari 01.00. Florida spelar hemma mot Philadelphia onsdag 7 februari 01.00.