Boston vinnare mot Ottawa – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Boston avgöra den jämna matchen borta mot Ottawa i NHL. Slutresultatet blev 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1). Brad Marchand blev matchhjälte för Boston med sitt mål i förlängningen.

Segern var Bostons sjätte på de senaste sju matcherna.

Boston tog ledningen efter 18 minuters spel, genom David Pastrnak på pass av Charlie McAvoy och Charlie Coyle. Efter 8.22 i andra perioden gjorde Boston 0-2 genom Trent Frederic.

Ottawa reducerade dock till 1-2 genom Thomas Chabot efter 19.36 av perioden. 16.45 in i tredje perioden nätade Ottawas Vladimir Tarasenko på pass av Thomas Chabot och Josh Norris och kvitterade för Ottawa. I förlängningen tog det 1.46 innan Boston avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Brad Marchand, på pass av Charlie Coyle.

Det här var Ottawas sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bostons åttonde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Ottawa på åttonde och sista plats och Boston i serieledning.

Söndag 28 januari 01.00 spelar Ottawa hemma mot NY Rangers. Boston möter Philadelphia borta i Wells Fargo Center lördag 27 januari 18.30.