Detroit vann efter sen kvittering mot Nashville

Matchen i NHL mellan hemmalaget Detroit och gästande Nashville var oavgjord vid full tid, efter Lucas Raymonds kvittering till 4-4 för Detroit med bara 17 minuter kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 5-4 (2-1, 0-2, 2-1, 1-0) genom Jake Walman.

Lucas Raymond slog till 2.13 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Detroit tog ledningen efter 4.01, genom Dylan Larkin.

Nashville kvitterade till 1-1 efter 10.37, genom Filip Forsberg assisterad av Gustav Nyquist.

Detroit tog ledningen på nytt efter 19.42, när Jake Walman fick träff framspelad av Michael Rasmussen och Robby Fabbri.

Efter 11.34 i andra perioden slog Gustav Nyquist till, och kvitterade för Nashville.

Filip Forsberg gjorde dessutom 2-3 efter 13.48 på pass av Tommy Novak.

9.14 in i tredje perioden nätade Detroits Alex DeBrincat på pass av J.T. Compher och Patrick Kane och kvitterade för Detroit.

12.24 in i perioden slog Gustav Nyquist till ännu en gång framspelad av Filip Forsberg och Luke Schenn och gav laget ledningen för Nashville.

I förlängningen tog det 2.13 innan Detroit avgjorde till 4-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Lucas Raymond, på pass av Alex DeBrincat och Jake Walman.

Filip Forsberg och Gustav Nyquist gjorde två mål och en assist var för Nashville. Jake Walman gjorde två mål för Detroit och totalt tre poäng för Detroit och Alex DeBrincat stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Detroits sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nashvilles sjätte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Detroit ligger kvar på femte plats och Nashville på femte plats i tabellen.

Söndag 31 december möter Detroit Boston hemma 23.00 och Nashville möter Washington borta 01.00.