HV 71 måste kvala efter förlust mot Växjö

HV 71 tvingas till kvalspel för att hålla sig kvar i SHL. Det blev klart efter förlust, 2-4 (2-0, 0-1, 0-3), på bortaplan mot Växjö.

Segern var Växjös fjärde på de senaste fem matcherna.

HV 71 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Nicholas Shore och Oscar Fisker Molgaard. Efter 3.57 i andra perioden nätade Dylan McLaughlin, på pass av Gabriel Carlsson och Robert Rosén och reducerade åt Växjö. Växjö vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i tredje perioden. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar av matchen.

Med två omgångar kvar är Växjö på andra plats i tabellen, och HV 71 är på 13:e plats.

I nästa match, lördag 9 mars, har Växjö Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena 15.15, medan HV 71 spelar hemma mot Leksand 18.00.