Bortasegern mot Linköping förlänger sviten för Färjestad

Färjestad är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Linköping borta i Saab Arena på tisdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 3-6 (2-4, 0-0, 1-2) innebär att Färjestad nu har nio segrar i följd i SHL.

I första perioden var det Färjestad som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Andra perioden blev mållös. 4.50 in i tredje perioden slog Anthony Greco till på pass av Patrick Russell och Jesper Pettersson och reducerade för Linköping. Fler mål än så blev det inte för Linköping.

5.03 in i perioden nätade Färjestads Liam Öhgren framspelad av Carl Dahlström och Axel Bergkvist och ökade ledningen för Färjestad.

Efter 14.24 slog Michael Lindqvist till ännu en gång framspelad av Joakim Nygård och August Tornberg och ökade ledningen för Färjestad. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Färjestads Michael Lindqvist stod för tre poäng, varav två mål och Carl Dahlström gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Linköping stannar därmed på femte plats, och Färjestad toppar fortfarande tabellen.

I nästa omgång har Linköping Växjö borta i Vida Arena, torsdag 29 februari 19.00. Färjestad spelar borta mot Oskarshamn lördag 2 mars 18.00.