Örebro Hockey avgjorde i förlängningen mot Leksand

Matchen i SHL mellan hemmalaget Leksand och gästande Örebro Hockey var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där Örebro Hockey spikade segerresultatet, 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Jonathan Lekkerimäki som stod för det avgörande målet – hans första fullträff sedan JVM.

Den första perioden slutade 0–0. Örebro Hockey gjorde 0-1 genom Samuel Johannesson efter 4.37 i andra perioden.

Leksand kvitterade till 1-1 genom Marek Hrivik efter 9.33 av perioden. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.23 innan Örebro Hockey avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Jonathan Lekkerimäki, på pass av Mathias Bromé och Samuel Johannesson.

Betsense in article

Det här var Leksands nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys tionde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Leksand på femte plats och Örebro Hockey på nionde plats.

Nästa motstånd för Leksand är Skellefteå. Örebro Hockey tar sig an Modo Hockey hemma. Båda matcherna spelas tisdag 13 februari 19.00.

TV: Elias Lindholm trejdades – när han satt på flyget