Linköping vann – Markus Ljungh matchvinnare

Linköping besegrade Oskarshamn med 6–3 i tisdagens match i SHL.
Detta efter en riktig mardrömsstart för bortalaget.

Med tre raka förluster bakom sig ställdes Oskarshamn mot Linköping borta. Det blev tre raka mål för hemmalaget på bara 2.42 i första perioden och både målvaktsbyte och time out nyttjades.

Efter 12.51 av perioden kunde Oscar Engsund göra 3-1 för Oskarshamn, men i den andra perioden nätade Markus Ljungh på nytt, på pass av Remi Elie och Mattias Hävelid och gjorde 4-1.

6.08 in i tredje perioden slog Lukas Jasek till framspelad av David Quenneville och Johan Johnsson och reducerade för Oskarshamn. Oskarshamn reducerade igen efter 7.03 i tredje perioden genom Viktor Lodin framspelad av Oscar Engsund och Johannes Salmonsson.

Det räckte dock inte hela vägen. 10.14 in i sista perioden nätade Linköpings Vilmos Gallo på pass av Remi Elie och Sebastian Strandberg och ökade ledningen för Linköping. Efter 17.19 nätade Filip Bystedt framspelad av Broc Little och Patrick Russell och ökade ledningen för Linköping. 6-3-målet blev matchens sista.

Linköping stannar därmed på femte plats, och Oskarshamn sist, på 14:e plats, i tabellen.

I nästa match möter Linköping Färjestad borta och Oskarshamn möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 1 februari 19.00.