Linköping bröt Luleås fina vinstsvit

Luleå har spelat bra i SHL. Inför matchen hemma mot Linköping hade laget tagit sex raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Coop Norrbotten Arena slutade 2-4 (1-0, 0-1, 1-3). Det var första förlusten sedan den 6 januari för Luleå.

Luleå tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Brendan Shinnimin på pass av Oscar Eklind och Jack Connolly. Efter 3.25 i andra perioden nätade Arvid Costmar, på pass av Lance Bouma och John Nyberg och kvitterade för Linköping. Luleå tog ledningen på nytt genom David Lilja efter 5.23 i tredje perioden.

Linköping vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-1 till 2-4. 2-3-målet kom med bara 01.10 kvar att spela. Och med 11 kvar kom också 2-4.

Luleå har fyra vinster en förlust och 16–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har två vinster och tre förluster och 12–18 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Luleå på åttonde plats och Linköping på femte plats.

I nästa match, tisdag 30 januari 19.00, har Luleå Växjö borta i Vida Arena, medan Linköping spelar hemma mot Oskarshamn.