Ove Pettersson död – blev 61 år

Ove Pettersson har avlidit efter en tids sjukdom.
Den förre Leksand- och MoDo-spelaren blev 61 år gammal. 

Ove Petterssons moderklubb var Rågsveds IF. Han kom fram som en mycket lovande back i slutet av 1970-talet. Bland annat spelade han två Junior-EM (U18) och två Junior-VM (J20). 

Han var även med i det lag som vann Sveriges första Junior-VM guld, 1981. Han valde sedan att styra sin hockeyresa vidare upp till Leksand där han debuterade i elitserien säsongen 1980/81. 

Jonas Bergqvist: “Ett trist besked att få”

Säsongen 1987/88 flyttade han vidare till MoDo där han kom att spela fyra säsonger innan han varvade ner med spel i Husum, Avesta, Ore, Borlänge och Orsa. Ove Petterssons bror Ronnie Pettersson, spelade 13 säsonger i Djurgården.

Jonas Bergqvist:
– Vi kom upp ungefär samtidigt, 1979, till Leksand. Han var rätt lovande och tidigt med i A-laget. En otroligt trevlig och snäll kille. Vi låg i lumpen och spelade junior-VM tillsammans. Dessutom kom vi in i A-laget samtidigt 1981. En väldigt snäll person, säger Bergqvist till hockeysverige.se.
– När Ove kom upp i A-laget hade han en väldigt bra spelförståelse och bra rörelse på skridskorna. Han var väldigt lovande och hade en fin karriär där han spelade runt tio år i Elitserien. Ett trist besked att få. 

Ove Pettersson blev 61 år. 

Betsense in article


TV: Isak Rosén når tvåsiffrigt i AHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: