Bröderna Sedin vid NHL Awards 2018.
Bildbyrån
NHL

Sedinarna slog samtliga talanger i Vancouvers försäsongstest

ANNONS

Vancouvers talanger tävlade att ta sig upp för “Grouse Grind” under sista dagen av klubbens utvecklingsläger. Då fick de stryk av coacherna - Daniel och Henrik Sedin.

Under den sista dagen av Canucks utvecklingsläger deltog spelarna och laget i en utmaning där de sprang den så kallade Grouse Grind. Det är en kort stig på knappt tre kilometer, men eftersom den innebär en brant stigning uppför sidan av Grouse Mountain är den en tuff stig att ta sig igenom - även för elitidrottare - och den tar runt en timme att fullborda.

Aiden Celebrini, som draftades av Canucks i sjätterundan för ett år sedan och är storebror till årets förstaval Macklin Celebrini, vann tävlingen. I alla fall om vi bara räknar Canucks prospects.

“De är inte mänskliga”

För faktum är att samtliga Vancouvertalanger fick se sig besegrade av utvecklingscoacherna Henrik Sedin och Daniel Sedin, som avslutade sina enorma spelarkarriärer för sex år sedan.

– Ja, jag slutade bakom dem. De är inte mänskliga, sade Celebrini enligt sajten Canucks Army när han hade tagit sig i mål för en luriga banan.

Båda Sedinarna har ofta tagit sig upp för Grouse Grind många gånger genom åren, inklusive vid flera av Canucks utvecklingsläger sedan de båda avslutade sina egna karriärer. Faktum är att Daniel lyckades elva gånger på en dag förra året när han tävlade i “Multi-Grouse Grind Challenge” med en sluttid på 10:08:18. Endast en av hans turer tog över en timme, medan den snabbaste var lite över 51 minuter, rapporterar Canucks Army. Daniel Sedin har efter karriären också satsat hårt på marathonlöpning.

De 43-åriga tvillingarna har jobbat som utvecklingscoacher för Vancouver Canucks sedan 2022.


TV: Det bästa från Henrik och Daniel Sedin genom åren

Den här artikeln handlar om: