Leon Draisaitl
Bildbyrån
NHL

Leon Draisaitls framtid i Edmonton: "Antingen går det snabbt - eller inte alls"

ANNONS

Leon Draisaitls kontrakt med Edmonton går ut om ett år - och parterna får nu förhandla om ett nytt avtal. Nu sätter agenten Jiri Poner press på Edmonton.
– Det är ingen brådska än. Men antingen går det snabbt, det vill säga att vi löser det i slutet av augusti, eller så fungerar det inte alls, säger han till tyska Eishockey News.

I augusti 2017 skrev Leon Draisaitl på ett åttaårskontrakt värt 8,5 miljoner dollar per år. Ett kontrakt som då upplevdes som för dyrt tysken som då just hade slagit igenom. Sju år senare är det bara att konstatera att Draisaitl varit rejält underbetald sett till marknadsvärdet. Han har sedan dess varit en av världens bästa spelare, och han har bland annat vunnit NHL:s poängliga och utsetts till ligans MVP.

Men om ett år går tyskens kontrakt ut. Från och med förra helgen har Draisaitls läger och Edmonton Oilers därför fått förhandla om ett nytt kontrakt. Ett kontrakt som tippas göra superstjärnan till NHL:s bäst betalda spelare. Skulle parterna inte komma överens inom det närmaste året blir Draisaitl free agent och kan gå till vilket lag han vill.

Agentens ord om Leon Draisaitls framtid 

Men ska vi tro Draisaitls agent Jiri Poner kommer vi få ett besked betydligt tidigare än så om spelaren blir kvar i Oilers eller inte.

– Vi har våra idéer. Men bollen ligger hos Edmonton. Det är ingen brådska än. Men antingen går det snabbt, vet vill säga att vi löser det i slutet av augusti, eller så fungerar det inte alls. Det kommer också att stå klart om Edmonton verkligen vill ha honom eller inte. Leon sitter på alla trumfkort.

Poner säger att han är "övertygad om att parterna kommer överens i slutändan", och att det finns ett par faktorer att ha i åtanke. Inte minst från Edmontons perspektiv.

– Det kommer alltid att finnas rykten tills Leon skriver på. Det finns ytterligare två viktiga punkter. För det första, vad skulle en klubb vara villig att ge upp (i en trejd) i ett kortsiktigt avtal? Leon skulle då bli free agent igen och klubben skulle förlora alldeles för mycket. 
– Och för det andra: Vad skulle Connor McDavid göra ett år senare när hans kontrakt löper ut, om Edmonton släppte hans bästa vän?

Har ryktats om San Jose Sharks

Själv har superstjärnan sagt att han vill stanna i Edmonton - även om det viskats om en flytt till San Jose.

– Det kommer att ta en längre tid för mig att fundera på vad jag vill, och fundera vad Oilers vill och vad alla vill och sedan se vad som händer. Edmonton är de enda som har chansen att sajna mig så de blir ju först. Jag lämnar det där. Men självklart så älskar jag att vara “en Oiler” mer än någonting annat, sade han efter säsongen.

Leon Draisaitl har gjort över 100 poäng de fem senaste fullängdssäsongerna i NHL och har som sämst slutat sjua i NHL:s poängliga de sex senaste åren - det var den gångna säsongen. Annars har han som sämst slutat fyra i den totala poängligan.


TV: Här lyfter Florida pokalen

Den här artikeln handlar om: