Victor Söderström.
Foto: Bildbyrån
NHL

Victor Söderström om framtiden: "Det ideala hade varit att få en fräsch start någon annanstans"

ANNONS

Arizona Coyotes flyttar till Utah den kommande säsongen. Om lagets svenske back Victor Söderström gör samma flytt är i nuläget oklart.
– Jag har ingen aning, säger han till UNT.

Under sommaren flyttar Arizona Coyotes till verksamhet till Utah och Salt Lake City sedan Ryan Smith köpt NHL-klubben av Coyotes ägare Alex Meruelo. Spelare från klubben har redan varit i staden för att bekanta sig med sina nya miljöer – men i nuläget är det oklart om lagets svenske back Victor Söderström kommer att göra flytten med laget.

Kontraktet löper ut i sommar och backens framtid är i nuläget oklar.

– Jag visste att mitt kontrakt skulle löpa ut efter säsongen och i nuläget vet jag inte om jag kommer bli kvar i den organisationen eller inte. Jag har ingen aning, säger han till Upsala Nya Tidning.

Spelade tre NHL-matcher denna säsong

Söderström NHL-debuterade redan som junior säsongen 2020/21 och delade sin tid mellan NHL och AHL säsongen 2022/23, men den gångna säsongen blev det bara tre matcher i Coyotes för svenskbacken. 23-åringen hymlar inte med att han är redo att pröva vingarna i en ny miljö.

– Det ideala hade väl varit att få en ny, fräsch start någon annanstans i någon annan organisation. Det är väl personligen vad jag känner att jag behöver för min egen karriär, säger Söderström.

Victor Söderström blir restricted free agent i sommar, vilket innebär att Utah kan välja att behålla rättigheterna till Söderström genom att erbjuda honom ett kvalificerande kontraktserbjudande. 


TV: Jacob Markströms bästa räddningar i NHL


 

Den här artikeln handlar om: