Robert Andersson (höger) lämnar SSK.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klubbdirektören Robert Andersson lämnar Södertälje

ANNONS

Robert Andersson tillträdde som klubbdirektör för Södertälje i slutet av 2019. I sommar lämnar han sin post.
– Jag ser med spänning fram emot nästa steg för klubben, säger han till klubbens hemsida.

Via sin hemsida meddelar Södertälje att klubbdirektören Robert Andersson lämnar klubben efter fem säsonger. 

– Robban har betytt mycket under sina fem säsonger i SSK. Med hårt och uppoffrande arbete har han tillsammans med sin lugna ledarstil tagit klubben vidare på sin resa. Han ledde också klubben framåt under en mycket svår tid genom pandemin med alla dom utmaningar detta gav för klubben och övriga idrottssverige. Styrelsen anser dock att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap i det läge vi befinner oss i och för att fortsätta utvecklingen dit vi vill, säger klubbens ordförande Peter Onstrand.

"Upplevt framgångar och motgångar"

Beskedet kommer drygt tre veckor efter att klubben gick ut med att gjort en ekonomisk förlust på två miljoner kronor. Det har i sin tur lett till att Södertälje tvingas spela under ett dispensår den kommande säsongen, då klubbens egna kapital gör att man missar kravet för elitlicensen.

– Det har varit fantastiskt att ha fått förtroendet att göra den här resan under fem år i en av svensk ishockeys mest traditionsrika och engagerande idrottsklubbar. Vi har tillsammans med våra supportrar, våra stenhårt arbetande kollegor och våra lojala partners åstadkommit en räcka bra saker i hela klubben de senaste åren. Men fullt naturligt även stött på en del utmaningar. Jag ser med spänning fram emot nästa steg för klubben. Men även för mig personligen då jag har fyllt på med erfarenhet och kunskap, upplevt framgångar och motgångar och fått vänner i alla delar av klubbens stora nätverk under de här oförglömliga åren. Det ska bli oerhört intressant att se hur jag kan dra nytta av det i mitt nästa uppdrag, säger Andersson.

Robert Andersson kommer att arbeta kvar som klubbdirektör i den hockeyallsvenska klubben fram till den 31 augusti innan han lämnar.


TV: Mattias Ekholm efter sjätte Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: