Brynäs gör ett ekonomiskt minusresultat för säsongen 2023/24.
Foto: Bildbyrån
SHL

Brynäs redovisar ekonomiskt minusresultat

ANNONS

Det är utmanande tider för de svenska hockeyklubbarna. I dag meddelar Brynäs att klubben redovisar ett ekonomiskt minusresultat på 2,8 miljoner kronor.

Flera SHL-klubbar har under sommaren redovisat ekonomiska minusresultat i mångmiljonsklassen och i Hockeyallsvenskan är det bara tre klubbar som än så länge kommunicerat de gått med vinst under säsongen 2023/24.

Nu sållas Brynäs in sig i sällskapet av klubbar som gör ett ekonomiskt minusresultat. På sin hemsida meddelar man att klubben gör ett ekonomiskt minusresultat på 2,8 miljoner kronor efter skatt.

Hade planerat underskott

Inför säsongen hade Brynäs ett planerat underskott på två miljoner kronor, ett underskott som landade på 1,5 miljoner kronor före skatt.

– När vi står här och summerar så är det av en enorm tacksamhet, mot alla våra fans och medlemmar, mot alla våra partners och investerare och inte minst vår personal och organisation som har gjort ett fantastiskt verksamhetsår. Vi är stolta över att vi kan presentera ett ekonomiskt utfall som är något bättre än den budget vi presenterade, även om så klart en till slutspelsmatch hade kunnat förbättra siffrorna ytterligare, säger klubbdirektören Håkan Svedman till Brynäs hemsida.

Vidare meddelar Brynäs att klubbens egna kapital nu uppgår till 35,5 miljoner kronor.


TV: Alla mål från femte Stanley Cup-finalen


 

 

Den här artikeln handlar om: