Thomas Johansson bekräftar att Anton Johansson blir kvar i Leksand.
Foto: Ronnie Rönnkvist (Montage)
SHL

Thomas Johansson bekräftar – Anton Johansson stannar i Leksand

ANNONS

Deadline för övergångar från SHL till NHL var under helgen. 
En av spelarna som inte skrev ett kontrakt var backen Anton Johansson – och Leksands sportchef Thomas Johansson bekräftar då att 20-åringen stannar i klubben. 
– Det är klart att Anton kommer spela i Leksand, säger “Tjomme” till hockeysverige.se. 

Anton Johansson draftades av Detroit i fjärde rundan 2022. Allt sedan dess har hans utvecklingskurva gått uppåt och det har funnits en viss osäkerhet kring om han skulle skriva kontrakt med Red Wings till kommande säsong eller vara kvar i Leksand. 

I en tidigare intervju med hockeysverige.se sa sportchefen, Thomas Johansson, följande om Anton Johanssons kommande säsong. 

– Vi har inte hört något ännu så länge. Detroit har på sig till 15:e juni att sajna dom här killarna. Fram till dess vet vi inte så mycket. 
– Skulle det vara aktuellt för Anton att åka över och spela i AHL hade dom nog hört av sig och sagt det. Sedan kan det hända saker i deras system som gör att dom helt plötsligt får för sig grejer. 
– Jag har inte fått några sådana indikationer så jag hoppas att vi får behålla honom en säsong till och ta honom till ytterligare en nivå i sin utveckling. 
– Det är också vad jag menar med att jag känner mig trygg med det lag vi har. Vi har en potential kvar i vår grupp som kan göra att vi blir ännu bättre. Det känns otroligt skönt.

Tjomme bekräftar: “Anton kommer spela i Leksand”

Idag skriver vi 17 juni och Thomas Johansson kan lämna ett besked till hockeysverige.se:s läsare kring var 20-åringen med Boo IF som moderklubb kommer spela säsongen 2024/25. 

– Det är klart att Anton kommer spela i Leksand. Det innebär att vi nu har nio backar så vi får se om vi kommer låna ut någon av dessa för att få lite istid. Det beror självklart också på hur vår skadesituation kommer vara under säsongen, berättar Thomas Johansson. 

Anton Johansson spelade 46 matcher i SHL senaste säsongen och svarade för tre mål och åtta poäng. I slutspelet blev det två mål och totalt fyra poäng på sju matcher. 


TV: Mats Lusths drömlag i Leksand

Den här artikeln handlar om: