Kristians Rubins.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
Spelarövergångar

Kristians Rubins lämnade MoDo – klar för HC Plzeň

ANNONS

Kristians Rubins blev inte kvar i MoDo Hockey efter säsongen i SHL.
Nu har backen hittat sin nya klubbadress – han är klar för spel i tjeckiska HC Plzeň.

Förra året så blev Kristians Rubins stor hjälte för Lettland på Hockey-VM då han sköt två mål i bronsmatchen mot USA för att säkra nationens första historiska bronsmedalj. 

Därefter flyttade 26-åringen till MoDo och spelade i SHL den gångna säsongen. Där stod försvararen för tio poäng på 44 matcher, hade noll i plus/minus samt drog på sig 14 utvisningsminuter. 

Efter säsongen var Rubins en av många spelare som inte fick förlängt kontrakt i Ö-vik och han har sedan letat efter en ny klubbadress.

Kristians Rubins flyttar till Tjeckien

Nu har letten fått napp. 

Under måndagen står det klart att backbjässen (195 centimeter och 103 kilogram) flyttar till Tjeckien. Där har han skrivit på ett kontrakt med HC Plzeň

– Kristians är en väldigt stark spelare och tack vare sin längd är han en vass back som borde få respekt runt målområdet. Han har fantastiska fysiska parametrar, som han kan använda både i försvaret och som stöd för anfallet, säger klubbens tränare Josef Jandač om värvningen.

Kristians Rubins har tidigare i sin karriär gjort tre NHL-matcher för Toronto Maple Leafs samt spelat 187 matcher i farmarligan AHL. Som junior gjorde backen tre säsonger i Västerås mellan 2013 och 2016 där han kom att spela 14 matcher i HockeyAllsvenskan. I sin karriär har Rubins spelat fyra VM med Lettland.


TV: Janmark efter storsegern

Den här artikeln handlar om: