Sander Vold Engebråten firar sitt mål i VM mot Österrike.
Foto: Alarmy (Montage)
HockeyAllsvenskan

BIK Karlskoga stärker backsidan - med Sander Vold Engebråten

ANNONS

Sedan mitten av maj har BIK Karlskoga suttit lugnt med sitt lagbygge. 
Nu spikar man backsidan med hjälp av norske Sander Vold Engebråten. 
– En ung spännande back, säger sportchefen Torsten Yngveson på hemsidan.

Läs mer om BIK Karlskogas truppbygge här - längre intervju med Torsten Yngveson.

– Det är klart att vi är lite tunna i någon lagdel, men vi har sagt att vi avvaktar om det inte dyker upp något plötsligt. Det är någon skada på backsidan, men om han repar sig kanske vi inte behöver någon back. Vi har skaffat oss lyxen att ta det lite lugnt just nu. Det viktigaste i det här lägena är att det som kommer in blir rätt, sade BIK Karlskogas sportchef Torsten Yngveson till hockeysverige.se i maj. 

Nu har man säkrat den sista pjäsen på backsidan för att göra den komplett. 21-årige Sander Vold Engebråten ansluter för att ta nästa steg i sin karriär. 

– Det ska bli spännande att testa på svensk hockey. Jag har hört mycket gott om BIK och ser verkligen fram emot att få ansluta till laget, säger han på klubbens hemsida.

Spelade juniorhockey i Södertälje

Den unge norsken med rötterna i Storhamar kommer senast från sitt första herr-VM med det norska landslaget, men har under den gångna säsongen även testat vingarna i den finska högstaligan med Jukurit. Där blev det fem poäng på 41 matcher. 

Dessförinnan har den 21-årige Vold Engebråten gjort fem säsonger hemma i sitt Storhamar, men även 16 matcher i Södertälje SK. Detta under 2019/20 då han lånades in till J20-laget.

– En ung spännande back med fint spelsinne och härlig skridskoåkning. Att vi dessutom får ytterligare en högerskytt till backbesättningen gör inte saken sämre, säger sportchefen Torsten Yngveson när ettårsavtalet nu presenterats.


TV: Thomas Paananen om Sascha Boumedienne

Du kanske även vill läsa:
"Vi visar att vi är på gång igen i BIK"
"Vi visar att vi är på gång igen i BIK"
Den här artikeln handlar om: