Anders Blomberg.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Anders Blomberg lämnar Björklöven

ANNONS

Det kommer att ske förändringar i IF Björklöven. 
VD och klubbchef Anders Blomberg säger nämligen upp sig och lämnar med omedelbar verkan. 
– Då vi inte nått de sportsliga och finansiella målsättningarna har vi i samförstånd kommit fram till att tiden är rätt för en ny form av ledarskap, säger styrelseordförande Mikael Salomonsson.

Efter en tuff säsong som inte alls motsvarade förväntningarna så sker det nu förändringar i IF Björklöven

På sin hemsida meddelar nämligen den allsvenska klubben att VD:n och klubbchefen Anders Blomberg har sagt upp sig och lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. 

– Anders har genom åren åstadkommit mycket för föreningen och vi är tacksamma för hans engagemang. Men då vi inte nått de sportsliga och finansiella målsättningarna har vi i samförstånd kommit fram till att tiden är rätt för en ny form av ledarskap för att bättre rusta Björklöven för framtiden, säger styrelseordförande Mikael Salomonsson.

Björklöven skriver att verksamhetsansvarige Henrik Bäckström i stället kommer att kliva om och ersätta Blomberg som tillförordnad vd.

– Henrik känner organisationen väl och vi har full tillit till att han kan förvalta ledarskapet och verksamheten på ett bra sätt tills vi rekryterat en ny vd, säger Mikael Salomonsson.

Anders Blomberg har varit verkställande direktör för Björklöven sedan 2018 men lämnar nu alltså efter sex säsonger i föreningen. 


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: