Jens Olsson är tillbaka i Malmö - som juniortränare.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Jens Olsson blir juniortränare i Malmö

ANNONS

Backveteranen Jens Olsson har närmare 500 matcher i SHL. Nu blir han tränare i Malmös J20-lag.

På meritlistan har han mästerskapstitlar i både Frankrike och Slovakien samt 499 matcher i SHL. Nu blir 39-årige veteranbacken Jens Olsson tränare.

Via sin hemsida meddelar Malmö att den tidigare SHL-backen återvänder till klubben han spelat över 400 matcher för i egenskap av assisterande tränare i klubbens J20-lag.

– Jag känner ett stort driv och engagemang för att hjälpa våra ungdomar att utvecklas och ta steg mot en framtid som professionella hockeyspelare, samtidigt som vi bygger bra människor med bra värderingar, säger Olsson till klubbens hemsida.

"Kan dela med mig av min hockeykunskap"

Olsson kommer att vara assisterande tränare till Serhan Cicek i Malmös J20-lag.

– Jag ser fram emot att jobba tillsammans med ledarna för juniorerna och Serhan specifikt. Jag vill ta del av hans erfarenheter inom juniorhockeyn samtidigt som jag känner att jag kan dela med mig av min hockeykunskap och erfarenheter från spel på seniornivå och min resa dit, säger Olsson.

Olsson har tidigare spelat SHL-hockey med Malmö, Södertälje och Frölunda. Han har även testat på spel utomlands i Frankrike, Tyskland, Schweiz och Finland innan han 2022 anslöt till slovakiska Kosice, där han 2023 blev slovakisk mästare med klubben.

Den gångna säsongen noterades Jens Olsson för 13 poäng (3+10) på 48 matcher för Kosice.


TV: Leon Draisaitl sänker Aleksander Barkov

Den här artikeln handlar om: