Hugo Alnefelt är klar för en återkomst till HV71.
Foto: Alamy
SHL

Hugo Alnefelt klar för SHL-spel med HV71

ANNONS

Hugo Alnefelt lämnar Nordamerika.
Via sin hemsida meddelar HV71 att målvakten är klar för en återkomst till klubben.

Hugo Alnefelt är tillbaka i HV71. På sin hemsida bekräftar SHL-klubben värvningen av den 22-årige burväktaren.

– Jag är otroligt motiverad och taggad över att få spela i HV71 igen och får nästan gåshud när jag tänker på det. Att få komma hem och spela i laget man har närmst hjärtat känns helt underbart, säger Alnefelt till klubbens hemsida.

"En väldigt talangfull målvakt"

Alnefelt spelade fyra säsonger i HV71, varav två i SHL-laget, innan han lämnade klubben för spel i Nordamerika. De senaste två säsongerna har han spelat uteslutande AHL-hockey med Syracuse Crunch. Den här säsongen stod han 30 matcher för farmarlaget och noterades för en räddningsprocent på 89,3 procent.

Säsongen 2021/22 spelade Alnefelt en NHL-match med Tampa Bay Lightning.

– Hugo är en väldigt talangfull målvakt och har trots sin unga ålder samlat på sig mycket erfarenhet både nationellt och internationellt. Han har sin bästa tid framför sig och kommer att bilda en spännande målvaktstrio tillsammans med Frederik Dichow och Olof Glifford, säger general managern Chris Abbott.

Hugo Alnefelts avtal med HV71 sträcker sig över 2026/27.


Den här artikeln handlar om: