Nick Schilkey.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
Nyhet

Nick Schilkey lämnade Björklöven – klar för nytt jobb

ANNONS

Nick Schilkey ser ut att ha avslutat sin spelarkarriär.
Han har nämligen gjort klart med ett nytt civilt jobb. 

Efter den senaste säsongen så stod det klart att Nick Schilkey lämnar Björklöven efter två år uppe i Umeå. 

Därefter kom det rykten om att poängkungen skulle kunna avsluta karriären – 30 år gammal. 

Nu ser det också ut att ha blivit verklighet. 

Schilkey har nämligen gjort klart med ett civilt jobb – fast han ändå fortsätter inom ishockeyn, något som Västerbottens-Kuriren var först att uppmärksamma. Han jobbar numera som rådgivare på något som kallas för "The Hockey Wealth Group", ett bolag som jobbar med ekonomisk rådgivning för hockeyspelare. Företaget sysslar bland annat med att hjälpa NHL-spelare och deras familjer med ekonomi och pensionsplanering. 

“Nick anslöt till Hockey Wealth Group efter sju säsonger inom den professionella hockeyn. Han spenderade fyra år i AHL, där han vann en Calder Cup med Charlotte Checkers 2019. Han spelade sina sista tre säsonger i Europa, med tid i Tyskland och Sverige”, skriver företaget på sin hemsida.

Satte nytt rekord i HockeyAllsvenskan

Nick Schilkey flyttade till Björklöven 2022 och gjorde direkt succé i klubben. Han sköt nämligen 25 mål och 68 poäng på 52 matcher och vann poängligan i HockeyAllsvenskan. Han satte då också ett nytt rekord för flest antal poäng av en utländsk spelare under en säsong. Hans 68 poäng är även delat sjunde bäst genom tiderna. 

Den senaste säsongen var dock inte lika lyckad för amerikanen som var skadedrabbad och stod för 28 poäng på 34 matcher för “Löven". Nu ser det alltså ut att bli det sista som Schilkey åstadkom inom hockeyn.


TV: Edmontons väg till Stanley Cup-finalen 2024

Den här artikeln handlar om: