Kalle Larsson i podcasten "Framtidens stjärnor".
Foto: Alarmy & hockeysverige.se (Montage)
NHL

Kalle Larsson lämnar Dubuque Fighting Saints - för NHL-jobb

ANNONS

Sedan 2015 har svenska Kalle Larsson tagit Dubuque Fighting Saints framåt.
Nu meddelar USHL-laget att general managern lämnar - för ett jobb i NHL. 
– Ett enormt tomrum lämnas när Kalle kliver uppåt i hockeyvärlden, säger Brad Kwong på Dubuques hemsida. 

Under flera års tid har göteborgaren, Kalle Larsson, bildat en liten svensk koloni i Dubuque och Iowa. Som general manager har han plockat över svensk spelare efter svensk spelare till juniorligan USHL för att hjälpa dem mot större uppdrag. 

Nu är denna era över. 

Dubuque Fighting Saints meddelar att Kalle Larsson flyttar från klubben efter nio år och att Trevor Edwards därmed ersätter honom i rollen som GM. Anledningen till det hela? Att Larsson ska söka sig vidare till ett jobb i en NHL-klubb. Var och i vilken roll detta blir är ännu inte presenterat.

Kalle Larsson tar klivet till NHL

Den gångna säsongen gick Dubuque hela vägen till en final i USHL-slutspelet, mycket tack vare två storspelande svenskar som Kalle Larsson plockat över, i form av målvakten, Kevin Reidler och forwarden Erik Påhlsson. Andra svenskar som gått samma väg är Marcus Brännman, Nils Juntorp, Philip Svedebäck, Samuel Sjölund, Lucas Ölvestad, Erik Portillo, Simon Kjellberg med flera.

Hör Kalle Larsson berätta om jobbet i Dubuque Fighting Saints här.


TV: Kalle Larsson om att sno talanger från Sverige: "Sura miner"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL