Johan Gustafsson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Johan Gustafsson och Viktor Persson lämnar Pelicans

ANNONS

Den ena hämtades in sent och den andra kom inte till spel. 
Nu tackas både Johan Gustafsson och Viktor Persson av i finska Pelicans. 

Efter att Johan Gustafsson gått klubblös under hösten kom till slut en chans. Guldhjälten från 2012 packade ihop och styrde flyttlasset mot Finland och Pelicans runt årsskiftet för att ladda om efter tiden i Västerås. Det slutade med elva framträdanden och tuff konkurrens med Niklas Kokko. Nu får han återigen söka sig vidare.

Detsamma gäller för landsmannen, Viktor Persson, som själv flyttade hem till Europa inför 2022/23 innan han tvingades avluta säsongen tidigt på grund av en skada. En operation senare har Persson fortfarande inte kommit tillbaka. 2023/24 slutade alltså utan ett enda framträdande i Pelicans-tröjan. 

“JG” har som bekant erfarenhet från både SHL och hockeyallsvenskan, men hade det ändå tufft att hitta ett uppdrag under förra hösten. 22-årige Persson är fostrad i Brynäs och fick även SHL-debutera innan han gick till WHL och vidare till Pelicans.


TV: Tjeckien lyfter pokalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL