Edvin Olofsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Edvin Olofsson klar för Almtuna

ANNONS

Almtuna har säkrat sitt målvaktspar inför den kommande säsongen. Under tisdagsmorgonen meddelade den allsvenska klubben att Edvin Olofsson ansluter till laget.

Via sin hemsida meddelar Almtuna att 25-årige Edvin Olofsson skrivit på ett ettårskontrakt med den hockeyallsvenska klubben.

– Edvin är en tekniskt duktig målvakt som läser spelet väl. Han spelar med mycket känsla och är duktig på skridskorna samt bra i spelet med klubban. Med sin nyfikenhet och viljan att varje dag bli bättre, är vi övertygade om att Edvin har bra förutsättningar för att hjälpa Almtuna i framtiden. Det finns en stor potential, säger sportchefen Nicklas Danielsson till sajten.

"Känns spännande och seriöst"

Edvin Olofsson kommer närmast från degraderade Västervik, där han spelat de senaste tre säsongerna. Den här säsongen noterades han för en räddningsprocent på 88,9 procent och ett snitt på 3,53 insläppta mål per match på de 30 matcher han spelade.

– Det känns väldigt kul att få komma till Almtuna. Jag har haft en bra dialog med både Nicklas, tränare Daniel och övriga staben nu under våren. Det nybygget man gör både på och utanför isen, känns spännande och seriöst. Jag är glad och stolt över att få bli en del av den resan och hoppas att supportrar och sponsorer känner lika, säger Olofsson.

Almtuna har därmed säkrat sitt målvaktspar inför den kommande säsongen, då man sedan tidigare gjort klart med ett säsongslån från SHL i form av Oskar Blomgren från Malmö. 


TV: Tjeckien vinner VM-guld på hemmaplan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL