Roger Rönnberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

KLART: Det blir Roger Rönnbergs nya jobb

ANNONS

Tidigare under måndagen kom Frölundas besked om att Roger Rönnberg gör sin sista säsong. 
Nu har det även bekräftats var den svenske tränarprofilen kommer att jobba från 2025. 
– Jag är övertygad om att klubben som helhet kommer att förbättras, säger Rönnbergs nye sportchef. 

Redan under säsongen spreds rykten om att Roger Rönnberg skulle vara på väg att göra flytten från Sverige till Schweiz. Nu vet vi att detta blir verklighet. Strax efter Frölundas besked under måndagen går nämligen Fribourg Gotteron ut med att man kommit överens med 52-åringen.

– Roger Rönnberg har etablerat en identitet och kultur inom Frölunda. Han förvandlade klubben med tiden och hans filosofi stämmer överens med den sportsliga strategi som jag presenterade för klubben och som validerades av ledningen och styrelsen. Jag är övertygad om att klubben som helhet kommer att förbättras, säger sportchefen, Gerd Zenhäusern på klubbens hemsida.

Fyra svenskar i klubben

Säsongen 2024/25 blir alltså Roger Rönnbergs tolfte och sista i Frölunda. Samtidigt kommer Pat Emond att leda Fribourg fram till att svensken kliver in från och med 2025.

Över den kommande säsongen (2024/25) har svenskarna, Andreas Borgman, Jacob de la Rose, Marcus Sörensen och Lucas Wallmark kontrakt med den schweiziska klubben. De tre sistnämnda har dessutom avtal som sträcker sig fram till 2027.


TV: Skellefteå-tränaren Robert Ohlssons favoritspelare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL