Roger Rönnberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Bekräftar: Roger Rönnberg lämnar Frölunda efter säsongen

ANNONS

Säsongen 2024/25 blir Roger Rönnbergs sista som huvudtränare i Frölunda. Det bekräftar SHL-klubben på sin hemsida.
– Det är ett gemensamt beslut, säger Rönnberg till Frölundas hemsida.

Roger Rönnbergs kontrakt med Frölunda löper ut efter säsongen 2024/25. Den kommande säsongen blir också den sista i SHL-klubben för 52-åringen.

Via sin hemsida meddelar Frölunda att Rönnberg kommer att lämna klubben efter den kommande SHL-säsongen.

– Det är ett gemensamt beslut. Redan förra sommaren (2023) satt jag och Fredrik (Sjöström) och pratade framtid och båda parter kom fram till att vi skulle tänka till. Jag har kört länge och var inte beredd att ta i hand där och då. Jag ställde mig frågan om jag har det som krävs för att driva laget vidare, säger Rönnberg till klubbens hemsida.

Har vunnit sex titlar med Frölunda

Roger Rönnberg klev upp på Frölundas tränarbänk 2013 och går nästa säsong in på sin tolfte säsong som huvudtränare i Göteborgsklubben. Under sin tid i klubben har han hittills vunnit två SM-guld (2016 och 2019) och fyra CHL-titlar (2016,2017, 2019 och 2020).

– Jag vill alltid vinna och det viktiga nu är att inte hitta genvägar. Det här är min sista chans och jag har fullt fokus på det. Vi skall fortsätta att utvecklas och skapa så goda förutsättningar som möjligt för våra spelare. Min vision när jag kom var att lämna föreningen i så bra skick som möjligt, säger Rönnberg.


TV: Tjeckien vinner guld på hemmaplan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL