Alexander Hamberg i Elitserien och AIK 2013.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Alexander Hamberg tillbaka i AIK - som målvaktstränare

ANNONS

När Christopher Heino-Lindberg nu lämnat sin post välkomnar AIK Alexander Hamberg. 
38-åringen återvänder till klubben - som målvaktstränare. 
– Det var inget svårt beslut att tacka ja till jobbet, säger han på klubbens hemsida.

Tidigare idag gick AIK ut med att målvaktstränaren Christopher Heino-Lindberg, valt att lämna sin post efter fem år. Nu står det klart att det även framöver blir en tidigare AIK-målvakt som har rollen. 

– Det känns jätteroligt och inspirerande att vara tillbaka i AIK. Jag vet vad Gnaget står för och jag själv har som sagt lirat i klubben, vilket gör att jag har erfarenhet och vet vilka kravställningar som ställs, säger Alexander Hamberg på hemsidan.

Den nu 38-årige Hamberg gjorde tre säsonger i AIK, varav två i SHL. Den sista i klubben blev även den sista i spelarkarriären innan han började tränarkarriären i Arlanda Wings. Via Väsby är han nu tillbaka. 

– Det känns väldigt bra att Alexander kommer in och tar över efter Heino. Han är utbildad i samma skola med Stefan Persson och vi har fått väldigt bra referenser från Stefan gällande Alexander. Han arbetar och ser på målvaktsspel på ett liknande sätt som Christopher gör. När situationen blev som den blev med Christopher så var det tacksamt att Alexander fanns på marknaden och var intresserad av jobbet, så det gick att lösa snabbt och på ett smidigt sätt, säger AIK:s sportchef Niklas Persson.

“Väldigt glad att jag får jobba med både Victor och Jonathan”

Den mycket erfarne Stefan Persson började även han sin karriär som målvaktstränare i Arlanda och leder nu AIK:s juniorer. Tillsammans med Hamberg kommer han nu leda klubbens alla målvakter. I A-laget gäller det två nya namn i Victor Brattström och Jonathan Stålberg.

– Jättefina människor och super ambitiösa som målvakter. De har fötterna på jorden och de vill verkligen utvecklas som målvakter, så jag är väldigt glad att jag får jobba med både Victor och Jonathan, säger Hamberg.


TV: Pastrnaks redan klassiska guldmål

Den här artikeln handlar om: