SVERIGE – KANADA 15:20
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM

Tre Kronors målbild inför bronsmatchen: “Försöka ta hem en medalj”

ANNONS

Det blev en tuff och svår förlust för Tre Kronor i semifinalen mot Tjeckien. 
Men det gäller att ha kort minne – för i dag väntar en chans till medalj i bronsmatchen mot Kanada.
– Vi ska göra vårt bästa för att försöka ta hem en medalj, säger Erik Karlsson. 
– De som jag har pratat med säger alla att det är mycket roligare att vinna sista matchen, säger Sam Hallam. 

PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det blev ingen rolig lördag i Prag för Tre Kronor

Tjeckien blev en för tuff utmaning och kunde vinna semifinalen på Hockey-VM med 7-3 för att säkra avancemang till finalen. Efteråt var det stor besvikelse i det svenska laget över att ha missat finalen. 

Men Sverige kan inte gräva ner sig för djupt. Under söndagen har laget nämligen en bronsmatch att spela, där Kanada står för motståndet sedan de förlorat lördagskvällens semifinal mot Schweiz efter straffläggning. 

För Tre Kronor gäller det nu att försöka ladda om. 

– Det är jäkligt tufft men vi får svälja det här och sedan ta nya tag, säger Marcus Johansson

Lucas Raymond menade att förlusten mot Tjeckien tog väldigt hårt och det var svårt att blicka framåt mot en bronsmatch. 

– Det får vi se. Vi ska smälta det här under kvällen. Självklart så tror jag att alla är jäkligt besvikna. Vi får försöka smälta det och sedan ladda om och spela för att vinna en bronsmedalj, säger Raymond i mixade zonen efter semifinalen.

“När pucken släpps så har vi gått vidare i livet”

Sveriges lagkapten Erik Karlsson tror dock inte att det kommer att vara några problem för Tre Kronor att ställa om inför att vinna bronsmatchen mot Kanada. 

Han har redan tagit ett VM-brons med Sverige 2010 och nu siktar Karlsson på att ta ytterligare en bronspeng. 

– När pucken släpps så har vi gått vidare i livet. Jag tycker att vi har en oerhört bra och professionell grupp här. Det kommer inte vara roligt eller lätt att gå och lägga sig inför matchen. Så fort pucken släpps så ska vi ha försökt ha släppt den här matchen och gått vidare. Vi ska göra vårt bästa för att försöka ta hem en medalj i varje fall, säger kapten Karlsson. 

Förbundskaptenen Sam Hallam hade också svårt att blicka framåt mot en bronsmatch eftersom laget hade hoppats få spela en VM-final i stället. Men han var också inställd på att försöka göra allt för att ta medalj. 

– Vi behöver samla ihop det här först. Vi coacher behöver få komma intill laget och få in lite av en känsla kring hur de mår. Sedan samlas vi på hotellet och… Det känns väldigt svårt just nu men de som jag har pratat med som har varit i den här situationen tidigare säger alla att det är mycket roligare att vinna sista matchen. Det känns väldigt platt att säga det nu men vi ska vakna upp och vara redo för det och den processen börjar redan nu, säger Hallam till svensk media efter förlusten mot Tjeckien. 

Bronsmatchen mellan Sverige och Kanada spelas i Prag med start klockan 15:20.


TV: Sverige förlorade stort i semifinalen mot Tjeckien

Den här artikeln handlar om: