VM-BRONSEXTRA
Linus Johansson skadades i bronsmatchen.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån & Robin Olausson
Hockey-VM

Linus Johansson – en skadad bronsmedaljör: “Vet inte om det är brutet”

ANNONS

Linus Johansson visste inte om han ens skulle ta plats i VM-laget – men nu har han varit med och spelat hem en bronsmedalj. 
Men som smolk i bägaren blev han skadad och kunde inte fullfölja bronsmatchen.
– Jag vet inte om det är brutet, det var väl inte det här man tänkte sig nu, säger FBK-kaptenen. 

PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tre Kronor är världens tredje bästa hockeynation – åtminstone om man ska gå efter resultaten på Hockey-VM. Sverige tar nämligen hem bronset efter att ha vunnit med 4-2 mot Kanada i matchen om tredjepriset. 

En av spelarna som var inne på isen och firade bronset hade dock redan hunnit byta om – och det var Linus Johansson.

I den andra perioden fick centern en smäll i sargen efter en tackling av Kanadas Brandon Tanev. Smällen gjorde att Johansson klev av och inte kunde fullfölja bronsmatchen. 

Trots att han själv beskrev att han var i stora smärtor så kom han ändå ut och mötte media efter segern. 

– Den är inte kanon just nu… Jag satte mig själv i en rätt så dålig situation där. Jag uppfattade inte riktigt att han kom med en framlängesåkning där. Det var dålig “splitvision” av mig. Jag trodde inte att Tanev kom i en sådan fart, jag trodde mer att det var en lugnare situation. Det var lite dåligt gjort av mig, säger Johansson om situationen.

Glad – trots skadan: “Ska njuta av bronset”

Det var armen som tog den värsta smällen och Johansson höll sin högra arm emot kroppen hela tiden med handen i fickan på sin hoodietröja. Än är det dock oklart hur det gick med armen. 

Linus Johansson höll den skadade armen stilla. Foto: Robin Olausson

– Jag vet inte riktigt just nu. Jag kom så lågt ner att det blev ingen bra smäll med armen. 

Sveriges läkarteam har redan hunnit göra en första undersökning på Johansson men det är ännu för tidigt för att ge någon prognos kring skadan. 

– Vi har kollat lite på det men inte så mycket. Nu ska jag njuta av den här bronsmedaljen och sedan får jag ta tag i det i morgon i stället.

Det här kan inte vara kul att få precis innan sommarledigheten? 
– Det var väl inte det som man tänkte sig nu efter men jag är bara glad för det här bronset. 

Det är oklart hur detta påverkar Johanssons förberedelser inför nästa SHL-säsong med Färjestad. 

– Jag är inte så orolig för det just nu utan vi får se i morgon. Nu är jag bara glad. Jag vet inte om det är brutet, jag har aldrig brutit den armen innan så vi får se.

“Jäkligt stolt och glad över att stå här med en medalj”

Linus Johansson var med och spelade OS 2022 men då missade Tre Kronor medalj efter att ha förlorat mot Slovakien i bronsmatchen. Han var även med och spelade VM förra året men hade då en strulig turnering där han var både petad, bänkad samt blev sjuk under turneringen. 

Nu fick han dock vara med fullt ut och hade en ordinarie plats som fjärdecenter hela turneringen. Det ledde till att han kunde vara med och spela hem en bronsmedalj. 

Hur känns det för dig att ha varit med på hela resan och nu ha en bronsmedalj runt halsen? 
– Det är speciellt för vi kunde inte ha gjort mer än vad vi gjorde i dag. Vi förlorade en match under hela VM. Det är klart att det suger att det var i semifinalen, vi kände att vi hade mer att ge. I dag så gjorde vi det vi skulle och vann så jag är jäkligt stolt och glad över att stå med en bronsmedalj när det inte blev som det skulle i går. 

 

Johanssons säsong i SHL slutade med besvikelse då de åkte ut i fyra raka matcher direkt i kvartsfinalen mot Rögle efter att ha vunnit SHL:s grundserie. Men nu fick han avsluta säsongen på riktigt med ett VM-brons. 

Hur skönt är det för egen del att få avsluta säsongen så här? 
– Det är ju jättekul såklart. Det med Färjestad känns inte som samma säsong, jag har inte tänkt på någonting den senaste månaden. Jag har bara kämpat för att ta en plats i laget, kämpat för att få spela och sedan kämpat när jag har spelat. Jag är nöjd över min turnering, avslutar Linus Johansson.


TV: Carl Grundströms mål som säkrade bronset

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL