Leo Sahlin Wallenius.
Foto: Martin Jansson
SHL

Leo Sahlin Wallenius skriver på för Växjö

ANNONS

Leo Sahlin Wallenius skriver ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers.
– Han har kontinuerligt tagit kliv som spelare och vi ska hjälpa honom att fortsätta med det, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens sajt.

Leo Sahlin Wallenius har varit aktuell för ett allsvenskt lån. Nu väljer Växjö att skriva ett tvåårigt A-lagskontrakt med backtalangen. 

– Leo tillhör de största backtalangerna i landet och det ska bli väldigt spännande att knyta honom till A-laget. Han har kontinuerligt tagit kliv som spelare och vi ska hjälpa honom att fortsätta med det, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Sahlin Wallenius är en av Sveriges största talanger, och han tippas kunna gå först av alla svenska spelare i sommarens draft. Han var nyligen med och tog brons i U18-VM och kommer från en imponerande säsong med J20-laget.

– Det ska bli sjukt kul att få fortsätta resan i Växjö. Det känns som en bra plats för min utveckling. Sedan ska det såklart bli väldigt roligt och lärorikt att få spela seniorhockey, säger Leo Sahlin Wallenius själv.

Sahlin Wallenius har ännu inte gjort debut i A-laget.


 

Den här artikeln handlar om: