Hockey-VM

Kanada klara för semifinal – slår ut Slovakien

ANNONS

Slovakien fick en mardrömsstart mot Kanada och släppte in 2-0 tidigt. Efter det spelade de upp sig men det räckte inte hela vägen. Lönnlöven vann med 6-3 och är klara för semifinal.

Kanada är en av favoriterna till att ta hem VM-guldet. I kvartsfinalen mot Slovakien höll de också för trycket och vann rätt bekvämt.

Redan tidigt i matchen kopplade de ett bra grepp om matchen med två snabba mål.

Jared McCann och Pierre-Luc Dubois sköt ett varsitt mål innan matchen ens var fem minuter gammal. Slovakien spelade sedan upp sig och kom in i matchen.

Leksandsforwarden Peter Cehlárik hittade, något turligt, en 2-1-reducering. Men slovakerna hade svårt att komma närmare än så. 

Två mål inom loppet av 20 sekunder

I den andra perioden utökade Kanada till 3-1 genom Nick Paul.

Väl i den tredje kom sedan återigen ett par mardrömsminuter för Slovakien. Dylan Guenther och Brandon Tanev gjorde ett varsitt mål inom loppet av 20 sekunder för att gå ifrån till 5-1.

Även om Slovakien sedan reducerade till 5-2 genom Milos Kelemen var det lite försent för att man skulle ta sig hela vägen tillbaka. En annan Leksandsspelare, Marek Hrivik, reducerade till 5-3 med dryga tre minuter kvar att spela i spel fem mot tre.

Något mer slovakiskt mål blev det dock inte utan istället kom 6-3 i tom kasse genom Nick Paul.

Kanada är nu klara för semifinal, där man kommer vara det bäst seedade laget om inte Sverige tar sig vidare mot Finland.


TV: Kanadas drömstart mot Slovakien

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL