SVERIGE – FINLAND
Se situationen i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
Hockey-VM

Tre Kronor om Mikael Granlunds avstängning: “Tungt avbräck för dem”

ANNONS

Finland får en tung smäll inför morgondagens kvartsfinal då lagkaptenen Mikael Granlund stängs av. 
Sverige kommer då alltså att få möta ett finskt lag som saknar sin stora stjärna. 
– Det är en av de mer skickliga spelarna i turneringen så det är såklart säkert tungt för dem, säger Adrian Kempe. 

OSTRAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)

I gårdagens sista gruppspelsmatch förlorade Finland med 3-1 mot Schweiz och då tappade lagkaptenen Mikael Granlund humöret helt och hållet i slutet av matchen. 

Granlund blev rejält irriterad på Andrea Glauser i Schweiz och de båda spelarna hamnade i en intern uppgörelse. Det slutade med att Granlund delade ut ett par crosscheckings mot Glauser varav den sista tog högt upp på schweizaren. 

Efteråt fick den finske stjärnan matchstraff och Sverige har därför hållit koll på situationen inför morgondagens kvartsfinal på Hockey-VM

– Jag har sett den lite grann men kan inte säga så mycket om den. Det är ju en utvisning men sedan vet jag inte exakt var den tar om det är halsen eller ansiktet, det är svårt att bedöma. Men ja, olyckligt, säger Adrian Kempe till svensk media i Ostrava under onsdagen.

Adrian Kempe om Granlunds avstängning: “En duktig spelare”

På eftermiddagen meddelade sedan också IIHF att Mikael Granlund stängs av i en match och därmed missar kvartsfinalen mellan Sverige och Finland. 

Granlund är Finlands klart bästa spelare på VM då han gjorde 60 poäng på 69 matcher för San Jose Sharks under årets NHL-säsong. I sin karriär har 32-åringen gjort över 800 matcher i världens bästa hockeyliga och han blev bland annat stor guldhjälte för Finland på VM 2022. 

I årets turnering har Granlund gjort 0+5 på sju matcher men nu tvingas Finland klara sig utan honom i kvartsfinalen mot Sverige. 

– Det blir ett tungt avbräck för dem. Han är en duktig spelare och har spelat länge i NHL. Det är en av de mer skickliga spelarna i turneringen så det är såklart säkert tungt för dem. Vi får se vem som tar hans plats i powerplay och allt sådant där. Men det får vi fokusera på i morgon, säger Kempe om avstängningen. 

Sam Hallam: “Förändrar ingenting för vår del”

Enligt förbundskaptenen Sam Hallam så ändrar det dock inget i Tre Kronors planer inför kvartsfinalen mot Finland. 

– Han har ju framför allt varit en viktig del av deras powerplay, det är väl det. Men det är ju andra som kan kliva in på hans plats oavsett. I det här läget av turneringen får man ändå vara beredd på vare sig det är skador eller avstängningar. Det är en del av det hela, så det förändrar ingenting för vår del.

Matchen mellan Sverige och Finland spelas i Ostrava klockan 20:20 under torsdagskvällen.


TV: Jacob Josefsons tre nycklar för ett svenskt VM-guld

Den här artikeln handlar om: