Thomas Johansson och Carter Camper.
Foto: Bildbyrån
SHL

"Tjomme" utesluter återkomst för Carter Camper

ANNONS

Carter Camper blickar mot Sverige inför kommande säsong. Någon återkomst till Leksand blir det emellertid inte.
– Vi har varken plats eller ekonomi för att plocka in honom, säger Leksands general manager Thomas Johansson till hockeysverige.se.

Igår kunde ni här på hockeysverige.se läsa en intervju med tidigare Leksandsspelaren Carter Camper. Han sa bland annat i intervjun: 

– Sverige är ett ställe där min familj var lycklig. Det är ingen hemlighet. Vi älskade att bo där och kände oss trygga med det. Jag älskade också att spela i Sverige och spelstilen där.  Men jag skulle inte säga att jag har något erbjudande, men visst finns det en viss dialog. 

Vad saknar du mest från Sverige nu då du är hemma i USA?
– Att bara välja en del saker som jag saknar från Sverige är såklart svårt. Vi saknar såklart vårt hem i Leksand och människorna där mest. Kanske också naturen och känslan av frisk luft.

Utesluter återkomst: “Varken plats eller ekonomi”

Men någon återförening i Leksand blir det inte den här säsongen i alla fall enligt general managern Thomas Johansson

– Camper är en kanonkille, men vi har varken plats eller ekonomi för att plocka in honom, säger han i en kommentar till hockeysverige.se. 

Carter Camper spelade två och en halv säsong i Leksand mellan 2020 och 2023. Under sina 137 seriematcher i klubben svarade han för 38 mål och totalt 121 poäng. Senaste säsongen blev han finsk mästare med Tappara. 


TV: Linus Ullmark om trejdrykten och framtiden i Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL