Lukas Zetterberg är klar för AIK.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Lukas Zetterberg klar för AIK

ANNONS

Lukas Zetterberg vänder hem till Sverige efter en säsong i Tjeckien. Nästa säsong väntar spel i AIK.

Via sin hemsida meddelar AIK att man gjort klart med den tidigare Västerås- och Brynäsforwarden Lukas Zetterberg. Forwarden kommer närmast från en ettårig sejour i tjeckiska Energie Karlovy Vary.

– Lukas är en snajper med ett riktigt bra skott, vilket han har visat under flera säsonger. Han har varit en stabil målskytt i den här ligan och har utvecklat sitt spel över 60 meter och är idag en mer komplett spelare, säger sportchefen Niklas Persson till hemsidan.

Lukas Zetterberg skriver tvåårskontrakt med AIK

Kontraktet är skrivet över säsongen 2025/26.

–  Det känns väldigt bra att få representera AIK de två kommande säsongerna eftersom AIK har något spännande på gång. Valet landade på Gnaget efter några bra snack med Pajen som förklarade vad klubben står för. Så jag kände att det var något som passade mig väldigt bra och jag vill vara med på resan tillbaka till SHL, säger Zetterberg.

Den gångna säsongen noterades den 27-årige forwarden för nio poäng (3+6) på 25 matcher för den tjeckiska klubben. Han har tidigare varit en stadig poängplockare i Hockeyallsvenskan, där han säsongen 2021/22 producerade 21 mål och 46 poäng på 48 matcher för Västerås.

Under sin senaste sejour i ligan (2022/23) stod Lukas Zetterberg för 19 mål och 33 poäng på 52 matcher för Västerås.


TV: Edmonton slår ut Vancouver


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL