Bildbyrån / taif.nu
HockeyAllsvenskan

Quentin Tomasino klar för Tingsryd

ANNONS

Quentin Tomasino. Så heter Tingsryds nya spelare. Han kommer närmast från spel i franska Rouen.

Quentin Tomasino är en 22-årig fransman med A-landslagsmeriter, som tillbringat hela karriären i hemlandet. Nu väntar spel i Sverige för forwarden. Han är klar för spel i Tingsryd kommande säsong, meddelar klubben på sin sajt.

Tomasino fick ett poängmässigt genombrott den gångna säsongen, då han gjorde 36 poäng (20+16) på 43 matcher för Rouen i högstaligan. Han prisades som ligans bästa unga spelare, och var dessutom med och vann sitt tredje mästerskapsguld med Rouen. I slutspelet gjorde han 14 poäng (8+6) på 15 matcher.

– En skicklig skridskoåkare som har näsa för mål, en spelare som belönades med årets unga spelare i Frankrike och testade även på a-landslagsspel.  Han vill komma till Sverige för att ta nästa steg och det tror vi han kommer göra hos oss, säger sportchefen Patric Larsson.

Tingsryd har nu två målvakter, en back och åtta forwards på avtal.


TV: Tre snabba med Wikegård

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL