HOCKEY-VM 2024
Martins Dzierkals ser fram emot att möta Sverige igen.
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM

Martins Dzierkals inför matchen mot Sverige: “Visade hur bra vi är förra året”

ANNONS

Förra året slog Lettland ut Sverige i VM-kvartsfinalen – och nu ställs lagen mot varandra igen. 
Martins Dzierkals var en av spelarna som var med i fjol och menar att Lettland ser fram emot matchen mot Sverige.
– Det finns inget lag som vi inte kan vinna mot och det är mentaliteten som vi går in med, säger Dzierkals till hockeysverige.se.

OSTRAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Förra året stod Lettland för en historisk VM-turnering genom att ta sin första medalj någonsin där det blev ett brons för letterna. 

Hittills på Hockey-VM i Tjeckien har Lettland blandat och gett. De vann först med 5-4 mot Polen och 3-2 mot Frankrike, båda vinsterna efter förlängning. Sedan besegrades även Kazakstan med 2-0 och de tog alltså sju av nio poäng på sina tre första matcher.  

Därefter kom en tuff smäll för letterna som förlorade med hela 8-1 mot Tyskland. Nu ställs de mot de svåraste lagen i gruppen där Sverige, Slovakien och USA står för motståndet i de tre sista gruppspelsmatcherna och Lettland behöver troligtvis vinna en av dem matcherna för att ta sig till kvartsfinal. 

Nyckelspelaren Martins Dzierkals, som spelade i SHL med Skellefteå den gångna säsongen, räds då inte utmaningen inför avslutningen i gruppen. 

– Det finns inget lag som vi inte kan vinna mot och det är mentaliteten som vi går in med. Vi visade hur bra vi är och vilken hockey vi kan spela förra året så vi behöver hitta det nu igen, säger Dzierkals till hockeysverige.se. 

LÄS MER: Martins Dzierkals berättar om uppbrottet med Skellefteå.

Lettland har en bra känsla – efter fjolårets skräll

Under lördagen ställs Lettland mot Tre Kronor i en tidig match där pucken släpps vid 12:20 i Ostrava. 

Lettland har bra minnen från att möta Sverige. Det har varit tuffa och jämna matcher de senaste åren och när lagen möttes i VM-kvartsfinal förra året så var det faktiskt Lettland som gick vidare genom att skrälla och ta en historisk 3-1-seger mot Sverige. 

Martins Dzierkals var en av spelarna som var med i fjolårets match och menar att laget går in med en bra känsla mot Sverige. 

– De har ett väldigt bra lag. Det är inte många spelare från SHL som jag känner igen då. De har börjat turneringen väldigt, väldigt bra men Sverige har några tuffa matcher och vi har spelat bra mot dem tidigare så vi behöver bara se till att vi har analyserat vårt spel och gjort oss redo för den här matchen på bästa sätt, säger han. 

Hittills är Tre Kronor obesegrade på VM och har tagit maximalt antal poäng med fyra trepoängare på de fyra första matcherna.


TV: "Fimpen" på Guldskölden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL