Fredrik Forsberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

KLART: Fredrik Forsberg och Tim Theocharidis skriver på för Björklöven

ANNONS

Fredrik Forsberg gör som “Lilliz" - lämnar SHL för spel i hockeyallsvenskan. 
Poängkungen ansluter med ett treårsavtal.
– Han kommer att bli en viktig spelare för oss i vinter, säger Kenttä på klubbens hemsida.
Dessutom ansluter Tim Theocharidis. 

Efter en tung, tung säsong med petningar och ovisshet kring framtiden tar Fredrik Forsberg farväl av HV71. Efter fyra säsonger går parterna skilda vägar. 

– Nu börjar ett nytt kapitel i mitt hockeyliv men jag kommer alltid bära med mig tiden i HV71 med värme, säger “Foppa” på klubbens hemsida.'

Lösningen som strax därefter presenteras har enligt uppgifter funnits på tapeten under en tid, men nu är det till slut presenterat. Precis som Marcus “Lilliz” Nilsson byter han SHL mot hockeyallsvenskan och Björklöven.

– Fredrik Forsberg är en etablerad målskytt och spetsspelare på den här nivån. Jag är nöjd med att vi kunnat landa den här affären efter en lång tids förhandlingar och han kommer att bli en viktig spelare för oss i vinter. Utan supportrarnas och partners hjälp hade det här inte varit möjligt så jag vill rikta ett stort tack till alla inblande, säger Björklövens sportchef Per Kenttä på hemsidan.

Senast Forsberg var nere i Hockeyallsvenskan stod han för 28 mål och 54 poäng på 46 grundseriematcher. Nu har han ett kontrakt med Björklöven som sträcker sig över tre säsonger.

Dessutom ansluter Tim Theocharidis, som den gångna säsongen gjorde stor succé i Kalmar. Han prisades också som årets back i HockeyAllsvenskan.

— Tim är en offensiv back som fick sitt stora genombrott ifjol i Kalmar och tog ligan med storm. Han kommer att bli en tillgång på offensiv blå och i speluppbyggnaden där han kommer passa bra in i spelsystemet, säger Per Kenttä. 


TV: Skellefteå-tränaren Robert Ohlssons favoritspelare

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL