Eric Bürger efter guldet i JSM 2023.
Foto: Simon Eld.
SHL

Örebro tappar Eric Bürger - till Rögle: "Vill testa vingarna”

ANNONS

Örebro tappar en av sina mest lovande backar. 
Till nästa säsong drar 18-årige Eric Bürger på sig Rögle-tröjan. 
– De har visat att de vill ta upp juniorer och ge dem chansen, säger han på klubbens sajt.

Den gångna säsongen fick vi dessutom se prov på hur tuff vägen in bland Örebros backar har varit för Eric Bürger. Den 18-årige landslagsbacken som debuterade i SHL redan 2022/23 gick hamnade efter supertalangen Luka Radivojevic och plötsligt såg en flytt ut att vara aktuell. Nu har Vallentuna-produkten gjort sitt val. 

– Det ska bli riktigt kul. Det känns som ett roligt äventyr och att Rögle är ett väldigt bra lag som man kan utvecklas i. Det som känns som en av de större fördelarna med att komma till Ängelholm är just att de har visat att de vill ta upp juniorer och ge dem chansen. Så det gjorde det till ett enkelt beslut att välja Rögle, säger Bürger på sin nya klubbs hemsida.

Har två raka SM-medaljer: “Vill testa vingarna”

Rögle, som redan har sju backar på kontrakt till nästa säsong, får in ett löfte som visade kvalitéer av en ledande back i J20 Nationell förra säsongen. Han slutade grundserien med 26 poäng på 46 matcher och satte punkt med en SM-silvermedalj. Året dessförinnan tog han guld med Örebros J18.

– Det här är en skridskoskicklig ung man, som är bra i det fysiska spelet och bra på att flytta puck. Det är en ung lovande back, som älskar att träna och utvecklas. Han vill testa vingarna i vår miljö, och vi vill se vad han går för hos oss, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström på sajten. 


TV: Silver igår - guld idag: "En otrolig revansch"


 


 

Du kanske även vill läsa:
Efter historiska guldet: "Det blir McDonalds"
Efter historiska guldet: "Det blir McDonalds"
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL